reede, 15. august 2014

Kuidas Lyoness mind kaalus juurde võtma pani...





Kui olla aus, siis tegelikult on minu taskus olnud Lyonessi kaardist kasu päris mitmeti. Mitte, et ma paaniliselt selle kaardiga seotud ostukohti otsiks, kuid aeg-ajalt siiski uurid, kes ja mis firmad on liitunud, et minna uudistama.

Nii sattusin ma ka tänavu suvel pirukabaari Nikolai. Mäletatate seda kohta Gonsiori tänaval, kus nõukogude ajal müüdi pikka saia?! Jah, ja see Nikolaisse sattumine on mu tarbimisharjumusi juba muutnud.
Nimelt on seal sedavõrd head pirukad, et mingi aeg tellisin neid pea iga päev mitu korda: hommikul käisin niisama söömas ja lõunaks tellisin juba omale tööle. Olen proovinud kalkuni-, lõhe-, kapsa-, porgandi-, liha-, vaarika-, kirsi-, õuna-, sidruni, jms pirukaid. Lemmikud on lõhe, vaarika ja sidruni.


Iga kord, kui kohvi ja pirukaviiluga maha istun, teeb telefon „kõll“ ja saabub teda, et olen saanud raha tagasi! Niisiis juba teine koht Kangadzungli kõrval, kus nüüd regulaarselt oma Lyonessi kaarti „tuulutamas“ käin!

Kuuldavasti endise korvpallitähe Heino Endeni loodud Nikolai kiituseks tuleb öelda ka seda, et oma kliendist nad hoolivad. Juhtus nii, et tellisin ühel agustikuu hommikul (kui käisin taaskord seal hommikust söömas) järgmiseks lõunaks kaks pirukat tööle. Sidruni ja kapsa. Kella 14.30ks. Mulle tulid külla sugulased Piiterist  ja pidime sel ajal laua taha istuma. Järgmisel päeval saatsin aga mehe ennetavalt järele, et saaks rutem. Selgus, et tellimust kusagil polnud ja loomulikult olid ka pirukad unustatud valmis teha.  Siiski mäletas mu tellimust selle vastu võtnud teenindaja ja nad lubasid, et „teevad tunniga valmis ja toovad ära“. OK. Ootasime tunni. Peaegu teisegi. Helistasime. Öeldi, et kohe tulevad. Ootasime veel 40 minutit. Ei midagi. Helistasime veel mitu korda. Lõpuks selgus, et kuller oli käinud juba meie juures Tõnismäel ja ka helistanud, aga me mingil põhjusel ei kuulnud ise telefoni helinat. Ja oli edasi sõitnud.

Kui lõpuks kuller meid kätte sai, oli kell juba 17 läbi (meie tühja laua taga närvis) ja ta küsis, kas tuleb pirukatega meie juurde tagasi. Loomulikult! Kui kuller kohale jõudis, olime juba valmis hakkama riidlema, et „me istume sugulastega juba mitu tundi ja nüüd me vähemasti selle kulleriteenuse eest küll tasuda ei tahaks“...
Aga kuller teatas, et kogu see segadus on tingitud neist endist ja meil ei tule maksta ei kulleri ega ka pirukate eest!!!!



Mis tea arvate, kas ma sealt ka edaspidi tellin!? Loomulikult! Mis siis, et pidev pirukate söömine on juba mu figuurile oma jälge jätmas...!